Västerbotten

Vaellusreitti Strömbäck-Kont
Strömbäck-Kontin luonnonsuojelualueella on noin 4 km pitkä vaellusreitti Strömbäckin kylän ja Kontin kallioiden välillä. Lue lisää Strömbäck-Kont sivulta.

Suunnitteilla oleva vaellusreitti Holmöarnan saarilla
Holmöarnan saarille suunnitellaan uutta vaellusreittiä. Reitti seuraa Holmön saaren itäpuolta ja jatkuu siltaa pitkin tai lautalla Gebäckssundet-salmen yli Ängesölle. Siellä reitti kulkee saaren itäpuolella. Vaellusreitti tulee olemaan noin 20 km pitkä. Ängesönin länsipuolella on nykyisin vaelluspolkuja ja saaren itäpuolella on pistopolkuja, jotka vievät meren rannalla sijaitseville parille levähdyspaikoille. Lue lisää Ängesönin tarjoamista mahdollisuuksista sivulta, joka käsittelee Holmöarnan saaria.

Vaellusreitti Kronörenin saarella
Kronörenin luonnonsuojelualueella on noin 6 km pitkä vaellusreitti, joka
kulkee Kronörenin niemen länsipuolella. Vaellusreitti alkaa Kronörenin
kartanon eteläpuolella sijaitsevalta parkkipaikalta. Uloimpana Långrouddenia
kulkee pienempi luontopolku. Sekä vaellus- että luontopolun varrella on
luonto- ja kulttuuri-informaatiotauluja.

Pohjanmaa

Västerön vaellusreitit
Västerön vaellusreitit Maksamaalla kulkevat vaihtelevassa saaristoluonnossa. Reittien varrella näkee myös historiallisia paikkoja sekä upea näkymä aavalle merelle. Alueella on useampi reitti, joista voi valita mieleisensä. Lisätietoja ja kartta löytyy sivulta: Västerön vaellusreitit

Björkö-Paniken vaellusreitti
Björkö-Panike vaellusreitti on 12 km pitkä. Sen varrella näkee runsaasti erilaisia luontotyyppejä aina lehtevistä lehdesniityistä karuihin rantoihin. Reitti kulkee osittain Björkön mantereella ja osittain saarten halki. Mantereen osuus reitistä on noin 4 km yhteen suuntaan. Mantereen ja saarten välillä tarvitsee venekuljetusta. Svedjehamnin satamassa saa lisätietoja reitistä. Lue lisää sivuilta: http://www.korsholm.fi/document.aspx?DocID=1058

Molpehällornan luontopolku
Molpehällornan luodolla on viitoitettu luontopolku, joka lähtee luontoasemalta. Reitti kulkee lahtien ja lampien rannoilla sekä lehtimetsien halki länsirannan kallioille. Yksi polku johtaa myös Pohjanlahden ensimmäisen pookin muistopaikalle.Tekstit: Anders Enetjärn, Lise-Lotte Molander.
Käännös: Heidi Nyblom.
Layout & kuvitus: Päivi Anttila.
Www-tuotanto: Fredrik Smeds, Freddi Com Oy Ab.
Ylläpito ja päivitykset: [email protected].